Pojedini migranti i dalje krše zakon, ali i oni su žrtve pljački

Klix.ba

U protekla tri dana zabilježeno je nekoliko krivičnih djela koja su počinili migranti na području Unsko-sanskog kantona, dok je, s druge strane, u Velikoj Kladuši nekoliko osoba opljačkalo migrante.
U petak, 16. novembra, Policijskoj stanici Velika Kladuša obratila su se trojica migranata iz Sirije, M. S. (1984.), M. A. (1982.) i G. S. (1986.), prijavivši da su im nepoznate osobe iz Velike Kladuše otuđile novac.

“Izjavili su da su se na području Velike Kladuše dogovorili sa nepoznatim osobama da prebace šest drugih migranata do Italije, nakon čega će im isplatiti novac u iznosu od 7.200 eura. Nakon toga, migranti su sa nepoznatim osobama sjeli u motorno vozilo, no oni su ih nakon kraće vožnje izbacili iz vozila, otuđili im mobilne telefone, kao i novac u vrijednosti 7.200 eura”, kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, dodajući da daljnji rad dokumentovanju krivičnog djela razbojništvo nastavljaju policijski istražitelji.

S druge strane, u Bosanskoj Otoci vlasnik jednog motela prijavio je policiji u subotu da je u toku noći izvršena provala u njegov objekat, prilikom čega je otuđeno oko 300 KM. Istražitelji su utvrdili da je nepoznata osoba upotrebom fizičke sile otvorila vrata, ušla u objekat te iz šanka uzela navedeni novčani iznos.

“Pregledom videonadzora, utvrđeno je da su u toku noći tri nepoznata migranta izvršili navedeno krivično djelo, koji su, nakon što su otuđili novac, napustili motel te se uputili u pravcu željeznog mosta”, istakli su iz policije. Potraga za počiniocima ovog krivičnog djela se nastavlja.

U subotu je u Kulen Vakufu prijavljeno da je izvršena provala u kuću vlasništvo Š. Ž., koji trenutno ne boravi u domu.

“Na lice mjesta upućeni su policijski službenici, koji su uočili u prizemlju kuće razbijeno staklo prozora. Pregledom unutrašnjosti kuće, zatečena su dvije osobe, a radi se o M. E. B. (2000.) iz Libije i K. A. K. (1996.) također iz Libije”, kazali su u policiji, dodavši da su navedene osobe lišene slobode i nad njima je zavedena kriminalistička obrada.

Također, u subotu je u migrantskom centru Bira u Bihaću protiv A. U. (1992.) iz Afganistana podnesena prekršajna prijava zbog alkoholoziranosti i narušavanja javnog reda i mira.

Izvor: Klix.ba6

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...