БИЛЕЋА, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Tегелтија и предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић отворили су данас заједнички гранични прелаз "Враћеновићи" на путу Никшић-Билећа, а вриједност инвестиције је преко 2,5 милиона евра.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić – Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”, vrijednosti investicije iznad 2,5 miliona eura.

Tegeltija je izjavio da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa Evropskom unijom. Ujedno, on je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspješnih projekata.

“U narednim godinama potrudićemo se da i drugi graničeni prelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku”, istakao je Tegeltija.

Zajednički granični prelaz “Vraćenovići” izgrađen je na teritoriji Crne Gore. Integracijom dva granična prelaza u jedan zajednički, u kome od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.

Ovaj savremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza “Vraćenovići” počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.

Izvor: BHRT

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.