Kako se 17. maj obilježava kao Dan rijeke Une, koja krasi Unsko-sanski kanton (USK) četvorica mladih Bišćana napravili su video kao rođendanski poklon Jednoj, Jedinoj.

Leon Šehić, Ervin Galić, Armin Alagić i Amar Kličić su mladi Bišćani koji su, kako su kazali ovom prilikom, htjeli kroz video dočarati ljepotu i moć prirode onima koji nemaju priliku vidjeti Unu.

“Video smo napravili za ljude koji nemaju priliku vidjeti tu ljepotu, osjetiti zov prirode, moć divljine”, rekli su ovom prilikom za portal Biscani.net.

Ovaj video je, kako ističu, poruka i onima koji su otišli, ali i podsjećanje na grad na Uni.

“Želimo da dočaramo koliko ljubavi i poštovanja imamo prema ovoj rijeci, jer je ona naš život”, kazao je za Biscani.net Leon Šehić.

Mladi aktivisti su osnovali i agenciju, kako bi, navode, ujedinili mlade i pokazali im kako se voli ova rijeka. Jer ona je, kažu, prava ljepota života.

Video koji prikazuje ljepotu Une su sami realizirali, a na ideju su, kažu, sami došli. Iako sasvim slučajno, prilika je ovo da osvijeste mlade ljude, ukažu na prave vrijednosti, ali i promovišu svoj grad.

“Na ovoj rijeci su provedeni najljepši trenuci naših života, a sigurno i mnogima od vas koji imate priliku da rastete kraj nje”, priča Leon za Biscani.net.

Leon je inače student na Odsjeku za tjelesni odgoj i sport Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću, a srednju školu za dizajn i multimedijsku produkciju završio je u Zagrebu. Kako aktivno trenira judo, ali se i skokove u vodu, dobitnik je mnogih nagrada sa međunarodnih takmičenja i skiper.

Ervin Galić je magistrirao na Odsjeku za tjelesni odgoj i sport, a profesionalno se bavi karateom. Kao i Leon, skiper, te dobitnik mnogih nagrada, kako sa evropskih, tako i sa svjetskih takmičenja.

Treći član ekipe Armin Alagić, a studij je potražio malo dalje od sporta, iako se njime bavi. Tačnije, pored toga što je skiper, Armin trenira nogomet, a student je pete godine Veterinarskog fakulteta.

Amar Kličić je završio Elektrotehničku školu, a kao član plesnog centra “Virus” osvajao je razne nagrade sa evropskih i svjetskih takmičenja.

Svi ovi momci su skiperi, a ono što ih još povezuje je ljubav prema Uni. Zato, baš na njen dan joj poklanjaju mali znak poštovanja i ljubavi.

Ovo je video koji su mladi Bišćani poklonili Jedinoj za rođendan.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.