Filip Zubčić je maestralnom vožnjom u veleslalomu u Yuzawi Naebi došao do bodova koji su ga gurnuli na treće mjesto u poretku veleslaloma i sada je u igri za Mali kristalni globus. A njega u hrvatskim rukama nismo vidjeli od 2013. godine kada je Ivica Kostelić osvojio u super kombinaciji.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Osim prvog mjesta i novih bodova, Filip je zaradio i pozamašnu svotu od 45 tisuća franaka, odnosno 315 tisuća kuna. 

LUDO, LUDO

VIDEO Pogledajte kako je Filip Zubčić pomeo konkurenciju!

NAŠ POBJEDNIK ZUBČIĆ

Da nije skijaš, bio bi – šumar! A obožava Dinamo i životinje

Sve je to zaslužio nevjerojatnim radom i zalaganjem posljednjih godina. Znao je imati krize i padove, a ove sezone je napokon sve sjelo na svoje mjesto. Puca od samopouzdanja i fizičke spreme, a sve je kulminiralo u posljednja dva mjeseca koja su mu sigurno najbolja u životu. Osvojio je drugo mjesto u Adelbodenu, pa četvrto u Garmischu, a uz to je i podignuo formu u slalomu gdje je u nekoliko utrka završio u TOP 20.

Foto: Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images

–  U prvoj vožnji napravio sam jednu veliku pogrešku, znao sam da sam tu dosta izgubio i da će biti teško u drugoj vožnji. Znao sam da ću morati gurati najviše što mogu da to nadoknadim i evo stigla je pobjeda – rekao je FIlip Zubčić nakon pobjede pa nastaviio:

–  Nadao sam se toj pobjedi u Svjetskom kupu i znao sam da do nje mogu ove sezone. Najveći cilj u životu bio mi je pobijediti u veleslalomu u Svjetskom kupu. Zaista sam skijao sjajno i brzo u posljednje vrijeme. Pobjeda je za moju obitelj i tim, koji me podržavaju već 21 godinu. Bila je jako teška utrka, kvaliteta snijega bila je užasna.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Pokorio konkurenciju i sjajno zaradio: Zubčiću 315.000 kn! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.