Policija Unsko-sanskog kantona (USK) je sinoć u 23:40 sati dobila dojavu da u ulici Muhsina Rizvića u naselju Luke u Bihaću leži migrant koji ima povrede nanesene, najvjerovatnije, hladnim oružjem.

Dolaskom na lokaciju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu pronašli nikakve tragove, kao ni povrijeđenu osobu niti bilo koga drugog.

S druge stane, nedugo nakon toga, četiri migranta su donijeli povrijeđenu osobu na raskrsnicu ulica 502. viteške brigade i 5. Korpusa, odnosno ispred zgrade MUP-a USK-a, potvrdio je Ale Šiljdedić portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

Kako je kazao za portal USKinfo.ba, osoba je imala povrede u predjelu vrata. Prebačena je u DZom zdravlja Bihać, pa u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

“Dežurna tužiteljica je slučaj okarakterisala kao krivično djelo “Pokušaj ubistva”, te je naređena je daljna istraga, a uviđaj je nastavljen i jutros”, rekao je Šiljdedić.

Potrdio je da identitet povrijeđene osobe nije utvrđen, ali i da ne može komunicirati, pa se više informacija očekuje dok se oporavi.

Izvor: Biscani.net / USKinfo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.