Policajac je jučer na području Mrkoplja upucao migranta. Iz hrvatske policije su saopćili da je do nesreće došlo nakon što je policajac pružao “aktivan otpor”.

– Na širem području Mrkoplja službenici PU primorsko-goranske, koji sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba – navode iz policije.

Također su opisali i na koji način je došlo do nesreće.

– Tokom policijskog postupanja jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda – naveli su iz policije.

Također je saopćeno da je unesrećenom migrantu odmah pružena medicinska pomoć te da se radi o lakšoj povredi.

Ova nesreća desila se samo nekoliko dana nakon što su je jedan hrvatski policajac upucao migranta, koji je i dalje u teškom stanju.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.