Policajci Armin Vrače i Jusuf Penava jutros su se na Općinskom sudu u Mostaru izjasnili da nisu krivi u slučaju premlaćivanja mladića u Mostaru.

Ovaj dvojac iz policije je optužen za premlaćivanje mladića u središtu Mostara i to za vrijeme dok su bili na službenoj dužnosti, piše Pogled.ba.

Podsjećamo, objavljen je ranije snimak nasilnog ponašanja Penave i njegovog kolege, a na videu se jasno vidi kako mladić kojeg su napali nije pružao nikakav otpor niti im je dao razloga da ovako postupaju s njim.

Općinski sud u Mostaru je potvrdio optužnicu Kantonalno tužilaštva protiv policijskih službenika Jusufa Penave iz Čapljine i Armina Vrače iz Mostara zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda pri privođenju.

Optuženi se terete da su 10. aprila 2021. godine u Mostaru, za vrijeme mjere ograničenog kretanja, sustigli oštećenog S. B., koji se kretao ispred osumnjičenih i koji stanuje na navedenoj adresi, te primijenili silu iako oštećeni nije pružao nikakav otpor.

Tako da su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga na taj način zastrašivali, da bi ga poslije uporabe sile priveli u PU Mostar – PS Centar – navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Mostar od ranije.

(hayat)