Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je da će policija RS sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade RS s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. 

Lukač je pojasnio da u proglašenju vanredne situacije MUP ima posebnu ulogu u pogledu sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja mjera Vlade.

– Imamo neodgovorne pojedince koji ne shvataju da moraju ostati u izolaciji i takvo ponašanje ne smijemo dozvoliti. Svi se moraju ponašati u skladu s mjerama Vlade. Policija će preduzimati sankcije prema onima koji ne budu poštovali mjere – naveo je Lukač i istakao da su propisane i kazne zatvora do dvije godine.

On je za RTRS rekao da vanredna situacija, koju je danas Vlada proglasila u RS-u znači da se formira krizni štab na čijem čelu je predsjednik Vlade koji može donositi određene mjere za cijelu RS, a koje mogu doprinijeti smirivanju situacije i držanju situacije pod kontrolom.

Lukač je istakao da će oni koji ne budu poštovali mjere snositi sankcije.

– Vlada na ovaj način može spriječiti i divljanje cijena određenih proizvoda jer su neki proizvodi već poskupjeli i cijene će se morati vratiti na nivo od 5. marta”, dodao je Lukač.

Lukač je ocijenio da je trenutno stanje sigurnosti u Republici Srpskoj zadovoljavajuće.

– Migranti dolaze u povećanom broju, ali Policija RS to drži pod kontrolom, kao i žandarmerija MUP-a koja je angažovana zajedno s Graničnom policijom. Oni se s tim uspješno nose, kao i u proteklom periodu – istakao je Lukač.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Policija će sankcionisati one koji ne budu poštovali mjere / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.