U Omladinskoj ulici u Vranju drugog dana ove godine odigrala se prava drama! Policija je po prijavi došla na adresu sedamdesetpetogodišnje starice Stanije Stanković, jer su se rođaci zabrinuli što im se nekoliko dana nije javljala na telefon. Tada je nastala vrlo mučna situacija budući da je bilo gotovo nemoguće doći do starice zbog desetak agresivnih pasa i u dvorištu i u kući, čiji lavež nikog nije ostavljao ravnodušnim. U pomoć je stigla i vatrogasno-spasilačka ekipa, pa je policija uspjela da uđe u kuću.

Staricu je policija zatekla pored kreveta, u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ali, u trenutku dok su se policajci i vatrogasci borili sa agresivnim psima, kako bi joj spasili život, Stanija je vikala na njih da joj ne puštaju pse i da ona živi sa njima. Ubrzo joj je, srećom, ukazana medicinska pomoć i stanje stabilizovano. U vranjskoj policiji “Novostima” je potvrđeno da su radili na ovom slučaju.

U kući gdje je pronađena starica, u petak nikog nije bilo, ali su zato psi bili u dvorištu i neprestano lajali. Komšije kažu da su svi bili u strahu u kakvom stanju će policija zateći ženu. Stanijina prva komšinica Jelena Petrović pojašnjava za “Novosti” da su se svi bojali da njena ljubav prema životinjama koju niko nije razumio i opravdavao ne bude kobna za samu staricu ili nekog drugog.

– Živimo neposredno prekoputa škole. Zvali smo inspektore, policiju, ali niko nije reagovao. Širio se nesnosni smrad, psi stalno laju i agresivni su. Prelaze i u komšijska dvorišta. Sada je Stanija u bolnici i nadamo se da će neko zbrinuti pse – kazala je komšinic Jelena Petrović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Policija i vatrogasci jedva pomogli Staniji / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.