Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je u subotu kasno uvečer da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu.

– Hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema grupi migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen – rekao je ministar, navodi Jutarnji.hr.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerovatno je došlo do ozljeđivanja zbog upotrebe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti uviđaj.

Ministar Božinović je u riječkoj bolnici razgovarao s doktorima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s ljekarom iz operacijskog tima. Radi se o težoj povredi, naveo je.

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj stanici i ima ih 15-ak.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.