U njemačkom gradu Ahenu, u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, elektronskim putem poslana je dojava o bombi u džamiji.

Riječ je o džamiji Yunus Emre, koja djeluje pod okriljem Turske islamske zajednice Dijanet (DITIB). Policiji je prijavljena prijeteća poruka u kojoj je napisano: “Raznijet ćemo vašu džamiju”.

Policija je evakuirala džamiju i poduzela sigurnosne mjere opreza, pretražujući objekat sa stručnim timovima i psima. 

Iz policije Achena navedeno je da na terenu nije pronađen eksploziv i da je dojava bila lažna.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Policija u Ahenu primila prijeteću poruku: Raznijet ćemo vašu džamiju / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.