Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde poduzima određene mjere s ciljem prevencije širenja koronavirusa, potvrdio je predstavnik Uprave policije MUP-a BPK Amel Džebo.

Pojasnio je da su policijskim službenicima danas izdate upute za obilazak osoba kojima su izdata rješenja nadležnih sanitarnih inspektora za 14-dnevnu samoizolaciju.

– Policija se samoinicijativno organizirala zbog nedostatka određenog broja ljudi u Upravi za inspekcijske poslove BPK, u čijoj je nadležnosti da sagledaju kršenje rješenja koja su prethodno izdali. Policijski službenici će obići te osobe na njihovim adresama kako bi se uvjerili da li se poštuju rješenja kantonalnih I federalnih inspektora – istakao je Džebo.

Dodao je da će u skladu sa situacijom na terenu biti poduzete odgovajaruće mjere.

– Prema informacijama kojima mi raspolažemo, na području BPK je izdato oko 20 rješenja i ukoliko se desi da krše mjere kućne izolacije o svemu će se sačiniti policijski izvještaj odnosno službene zabilješke, koje će se blagovremeno dostaviti inspekcija ma – naglasio je Džebo.

Uputio je i apel građanima a, posebno osobama kojima su data rješenja o kućnoj izolaciji.

– Zamolio bih sve građane, posebno one za koje su data rješenja o kućnoj izolaciji da se pridržavaju uputa koja su navedena u tim rješenjima, kako ne bi došli u kontakt sa drugim osobama, iako još nijedan slučaj zaraze od koronavirusa nije potvrđen na ovom području. Građani i anonimno mogu prijaviti osobe koje ne poštuju samoizolaciju na telefone 038 221 125 ili 122” – kazao je on.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Policija u BPK kontrolira poštivanje samoizolacije / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.