Policija Hong Konga zaprijetila je večeras da će upotrijebiti bojevu municiju ako demonstranti budu koristili smrtonosno oružje i nastave sa nasiljem. 

Saopćenje je uslijedilo nakon najnovijih sukoba ispred univerziteta u centru Hong Konga gdje su se demonstranti sklonili iza velikog improvizovanog štita odakle su policiju gađali zapaljivim bombama.

Policija ih je upozorila da prestanu da koriste smrtonosno oružje protiv policije i sa drugim oblicima nasilja, jer će snage reda odgovoriti silom i, ako bude potrebno, bojevom municijom.

Demonstranti su odgovorili kako reagiraju na policijsku prekomjernu upotrebu sile.

Na glavnom putu u blizini Politehničkog Univerziteta Hong Kong demonstranti su postavili barikade odakle su gađali policiju zapaljivim bombama.

Demonstranti tvrde da Komunistička partija prijeti slobodama koje su garantirane kada je Hong Kong vraćen pod upravu Kine 1997. godine. Peking je odbacio tvrdnje o umiješanosti i za nerede je okrivio strane sile.

Demonstranti tvrde da Komunistička partija prijeti slobodama koje su garantirane kada je Hong Kong vraćen pod upravu Kine 1997. godine. Peking je odbacio tvrdnje o umiješanosti i za nerede je okrivio strane sile.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.