Na području Republike Srpske večeras je u 20 sati na snagu je stupila zabrana kretanja za sve osobe koja će trajati do 5 sati ujutro.

Zaključak o zabrani kretanja donio je Štab za vanredne situacije kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Reporteri “Avaza” obišli su neke od ulica Istočnog Sarajeva. U videu pogledajte šta sutra od 18 sati čeka Federaciju.

Zabrana se ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, na osobe kojima je potrebna pomoć, pripadnike MUP-a, osobe kojima poslodavac izda potvrdu, kao i onima kojima MUP izda dozvolu. 


Kako je danas rekao predsjednik Vlade RS Radovan Višković zabrana će trajati do 30. marta, a nepoštovanje će biti kažnjavano. Za provođenje ove mjere zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Policijski sat u RS: Ovo sutra čeka Federaciju / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.