Wisla Plock je u gostima slavila s 33-16 protiv Tarnowa. Jednostavno za reći – deklasirali su domaćine, ali posebno je u tome udjela imao Michal Daszek. Naime, poljski je rukometaš ušao u povijest zabivši sam više golova nego li cijela protivnička momčad. 

Da, dobro ste pročitali. Domaćini su Wisli ubacili 16, a sam Daszek je gostima zabio čak 18 golova! 

VIDEO: CIRKUS U GRAČANICI

Kung-fu rukomet u BiH: Udario protivničkog igrača i pobjegao

Trebao je to biti najobičniji susret poljskog rukometa, vrha i (skoro) dna. Da, očekivano je Wisla pobijedila predzadnju momčad lige, ali Daszek… Taj je dečko iznenadio sve. 

Poljski reprezentativac postavio je novi rekord prvenstva po broju zabijenih golova. Osim što je zabio više od protivničke momčadi, šut mu je bio savršen,  18/18, od toga iz igre čak 14/14. Do sada je rekord držao Arkadiusz Moryt koji je u karijeri zabio 17 golova na jednoj utakmici poljskog prvenstva.

PRVI BUNDESLIGAŠI

Duvnjak ušao u povijest LP-a: Kiel je direktno u četvrtfinalu!

Hrvati su također igrali, doduše s nešto slabijom statistikom. Leon Šušnja je zabio tri gola, a po dva su zabili Jerko Matulić i Lovro Mihić kod Wisle. Za domaćina je Nikola Kedžo zabio jedan gol. 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Poljska superliga: Rukometaš sam zabio više golova od cijele protivničke momčadi! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.