Poluprazna sala Muzeja AVNOJ-a: Nikada manje ljudi na obilježavanju Dana branilaca Bihaća (FOTO)

USN
U polupraznoj sali Muzeju AVNOJ-a danas je održana svečana akademija povodom 16. juna – Dana branilaca Bihaća.

U polupraznoj sali Muzeju AVNOJ-a danas je održana svečana akademija povodom 16. juna – Dana branilaca Bihaća.

I ove godine predstavnici boračkih organizacija, gradskih i kantonalnih vlasti, te nekolicina građana prisjetili jednog od najsudbonosnijih dana u odbrani Bihaća. U prisustvu ratnih komandanata i boraca 5. korpusa Armije R BiH, HVO Regije Bihać i policije, prisutnima su se obratili bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, predsjedavajući GV Bihać Davor Župa, predstavnika kantonalne vlasti, te ratni komandanti Senad Šarganović, Mirsad Selmanović i Franjo Grgić.

Ratni komandanti Mirsad Selmanović, Senad Šarganović i Franjo Grgić u svojim obraćanjima osvrnuli su se na dešavanja 16. juna 1992. godine, koja su, kako su istakli, odredila tok rata u ovom dijelu države Bosne i Hercegovine.

„Agresor je već mislio da će 16.juna napadom na Bihać osvojiti naš grad i završiti sa etničkim čišćenjem, no hrabri borci Bihaća i okruga ipak su imali zadnju riječi i svojom hrabrošću odbranili grad, ali i državu BiH„- kazali su komandanti Šarganović, Grgić i Selmanović.

Zahvalivši se svim braniocima i građanima koji su tokom agresije dali nemjerljiv doprinos u odbrani Bihaća, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća kazao je da je svaki patriota svojim doprinosom dao obol odbrani Bihaća i da se isti treba cijeniti i koristiti svaka prilika da se oda počast.

„Danas kada obilježavamo Dan branilaca Bihaća šaljemo poruku da smo jedinstveni i odlučni da u miru borimo se za državu Bosnu i Hercegovinu i za naše mlade naraštaje kojima moramo govoriti o herojskoj borbi. Moramo govoriti jer ne smijemo više dopustiti da naša djeca dožive sudbinu koju su njihovi vršnjaci doživjeli 1992.godine. To ćemo uspjeti ponašajući se u miru odgovorno i odlučno u obavljanju funkcija na kojima smo izabrani“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...