Pomalo bizaran podatak: Znate li koliko djece maksimalno možete imati u životu?

index.hr

DA, netko je i to izračunao. Znanstvenici su se pozabavili ovim zanimljivim, ali i pomalo bizarnim pitanjem te došli do potpuno neočekivanih odgovora.

Naime, kako piše Business Insider, jedna je studija objavila kako bi žene, ako se u obzir uzme prosječna životna dob te vrijeme trudnoće i trajanja oporavka, u prosjeku mogle roditi između 15 i 30 djece. Konkretno, žene mogu rađati tek otprilike polovicu svoga života, a godišnje mogu roditi jednom. Tako su znanstvenici izračunali da žene, u prosjeku, mogu biti trudne 15 puta. Naravno, broj djece ovisi o tome koliko ih se rodi iz svake od tih trudnoća. No, za muškarce je taj broj drastično veći.

Budući da je kod muškaraca cijela priča nešto manje zahtjevna (i puno kraća nego kod žena), prosječan čovjek u današnje vrijeme bi mogao imati do 200 djece. Naravno, taj broj ovisi o kvaliteti sperme i brojnih drugih čimbenika.

No, ako ste pomislili da je to neizvedivo, povijesne činjenice će vas u tren oka razuvjeriti.

Moulay Ismail je bio brutalni marokanski car koji je vladao za kojeg se vjeruje da je imao najmanje 1171 dijete, a on definitivno nije bio jedini koji je iskoristio svoju moć da vodi ljubav s bilo kojom ženom koju poželi.

Naime, Džingis-kan i August Moćni samo su neki od vladara koji su imali stotine djece.

Guinnessova knjiga rekorda u jednom je svom izdanju objavila i ime “najplodnije majke ikad”. Riječ je o Feodori Vassilyev koja je živjela u Rusiji u 19. stoljeću, a tvrdila je da je rodila nevjerojatnih 69 potomaka iz 27 trudnoća.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...