Odjeća i obuća treba da bude čista, oprana i opeglana, upakovana sa naznačenim veličinama radi lakše predaje.

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo ponovo je pokrenulo humanitarnu akciju.

Proteklih godina redovno su darivali krv, a sada su odlučili da pomognu i migrantima.

– Dolaskom zimskih dana i potaknuto svakodnevnim prilozima medija o teškoj situaciji migranata u našem Kantonu, Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo organizuje humanitarnu akciju prikupljanja tople odjeće (zimske jakne, džempere, majice, čarape, trenerke…) i zimske obuće za migrante smještene u prihvatnim centrima u našem Kantonu. Cilj nam je da olakšamo tim ljudima boravak u našem Kantonu u surovim zimskim danima.

Tim povodom udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo poziva svoje članove i sve građane koji su zainteresovani da se uključe u akciju prikupljanja pomoći.

Odjeća i obuća treba da bude čista, oprana i opeglana, upakovana sa naznačenim veličinama radi lakše predaje.
Akcija prikupljanja pomoći traje od 16. do 18. decembra 2019. godine (ponedeljak,utorak i srijeda). Donacije se mogu predati od 17 do 20 sati u prostorije Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo koje se nalaze u ulici Hamdije Kreševljakovića 7a. Nadamo se da će se odazvati što više građana. Ne zaboravimo da naše malo nekome znači mnogo – saopćili su iz Udruženja.

Izvor:
Faktor

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.