Trener golmana u Akademiji FK Sarajevo, Dušan Remić, naredne sedmice odlazi u Saudijsku Arabiju gdje će se pridružiti stručnom štabu Al Riyadha.

Klub iz glavnog grada Saudijske Arabije ove sezone igra drugu ligu i žele promociju u viši rang takmičenja. U sezonu kreću sa novim trenerom, Dejanom Arsovom, iskusnim stručnjakom, a sa golmanima će u stručnom štabu raditi Dušan Remić.

– Zaista, ponuda koja se teško odbija. Zahvalan sam Dejanu što me je pozvao u stručni štab. Prije nekoliko godina isto me je tako zvao, ali iz privatnih razloga tada nisam otišao sa njim, ali ovaj put je to poziv koji se ne odbija. Veliki iskorak u mojoj karijeri, prilika da svoje znanje još više unaprijedim i napredujem kao trener golmana. Radi se o ozbiljnom klubu, klubu koji želi plasman u viši rang takmičenja, a ljudima iz kluba je stalo da imaju nekoga ko će dobro raditi sa golmanima i drago mi je da sam baš ja taj koji sam dobio tu priliku. Na meni je da nastavim da radim kao i do sada, da se usavršam i iskoristim priliku, rekao nam je Dušan Remić.

On se zahvalio i ljudima iz FK Sarajevo koji su mu dali šansi.

– Da prije dvije godine nije stigao ovaj poziv Sarajeva, možda ja ne bih ni bio ovo što sam sada. U Akademiji sam stekao punu afirmaciju, dali su mi šansu koju sam iskoristio. Zahvalan sam im na tome. Zahvalan sam im i na tome što su razumjeli moju želju za odlaskom u inostranstvo i što mi nisu pravili nikakav problem oko odlaska, iako smo nedavno potpisali novi ugovor.

Dušan Remić je poslije golmanske karijere počeo raditi u Slaviji kao trener golmana, a nakon toga je prešao u Akademiju FK Sarajevo, a angažovan je bio i od N/FS BiH za rad sa golmanima u pionirskoj reprezentaciji.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)