Sredinom prošlog desetljeća Real Madrid tražio je zamjenu za jednog od najboljih desnih braniča u klupskoj povijesti, Michela Salgada. Odabrali su silno nadarenog Brazilca Cicinha (39). Kada je došao u Madrid, 2007., imao je 27 godina. Bio je u naponu snage. I bio je alkoholičar. To je nedavno otkrio u intervjuu za Marcu, a sada je otkrio i neke druge detalje iz svoje karijere.

Omaleni Brazilac je na prvu bio sramežljiv. Jako malo je pričao u medijima i nikada u javnost nisu curile stvari iz njegovog privatnog života, kao što je slučaj bio s njegovim kolegama Beckhamom, Ronaldom… Bio je član legendarnih Galacticosa, zvijezda do zvijezde, ali uz puno različitih karaktera i ega, svatko je htio nametnuti autoritet u svlačionici.

Foto: AFP

Sukladno tome, pojavljivali su se i problemi u svlačionici. Svatko je htio biti kolovođa i vodio je neku svoju filozofiju, a često je dolazilo i do sukoba.

– Kada je Roberto Carlos napustio klub, ja sam bio starter na lijevom boku. Sergio Ramos je bio stoper, a Salgado tek treći izbor. Tada je Casillas odustao od titule vicekapetana i predao ju Salgadu samo kako bi on mogao igrati. Bile su razne grupice u svlačionici, a šefovi svojih grupa bili su Raul, Casillas, Guti, Salgado – kazao je Cicinho.

Brazilski Ronaldo je tada bio istinska zvijezda i jedan od najboljih na svijetu, a njegov svaki potez gledao s pod povećalom. Kad god bi loše odigrao, krenuli bi kritike.

Foto: Joe Giddens/Press Association/PIXSELL

– Ronaldo je imao lošu utakmicu, a sutradan je u novinama pisalo kako je Raul bolji od njega. Ma da se Raul triput rodi, ne bi nikada bio bolji od Ronalda. Neki igrači se nisu podnosili u svlačionici. Kada god bi dolazio, Salgado bi pozdravio sve igrače, a mene bi zaobišao. Ja bi se samo pravio da vežem kopačke. 

Cicinho je u Real došao 2006. godine i osjetio prve prave novce. Nije se znao kontrolirati, jednostavno je trošio na sve i svašta.

– Potrošio sam jednom 25.000 eura u Beckhamovoj trgovini. Ne pamtim to kao ugodno iskustvo. Kupio sam tri komada odjeće i kad sam pitao prodavača za račun rekao je cifru. Loš izbor, morao sam ga nositi oko tri puta – kazao je Brazilac.

Osim što nije znao kontrolirati novac, Cicinho nije znao kontrolirati niti ono što ubacuje u želudac. Već s 13 godina prvi put je probao pivo, a onda i postao alkoholičar. I tako 20 godina!

– Počeo sam da piti kad sam imao 13-14 godina, tada sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro, da je hranjivo A kad sam počeo piti… Pio sam stvarno puno, a nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina ja sam bio alkoholičar, na 10-12 piva dnevno. Što je bilo sve gore, ja sam više pio. Nisam mogao popiti samo jedno pivo ili dva, pio sam sve dok ne padnem s nogu. I tako svaki dan. Imao sam susret s Isusom nakon 14 koktela i 18 piva. Volio sam i pušiti. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je bio u tome što sam pio: svaki dan.

Nakon njegovih rečenica, zaključili bismo da se radi o nekom niželigaškom neuspjelom nogometašu iz Donjih čmrljevaca kojem je alkohol uništio nogometne snove, a ne o čovjeku koji je igrao za Real Madrid i Romu. I uz alkohol i cigarete, svejedno je ostvario respektabilnu karijeru. 

Foto: youtube

Ipak, u životu svakog čovjeka postoji neka žena. A u ovome slučaju bila je njegova supruga Mariana koja ga je izvukla iz ralja alkohola.

– Mariana mi je pomogla mi je da se ostavim boce i trošiti novac uludo. Oženili smo se, a najpametnije što sam u životu napravio bilo je kad sam joj rekao ‘Ti upravljaj financijama. Ja ću zarađivati, a ti odlučuj što ćemo s lovom. Hvala Bogu, ni kad sam najviše pio nisam sve spiskao nego dosta davao ocu koji je taj novac čuvao i vratio mi kad sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu financijsku situaciju – rekao je Cicinho.

Bivši alkoholičar te bivši igrač Botafoga, Atletico Mineira, Sao Paula, Reala, Rome, Villarreala, Recifea, Sivasspora, Brasiliensea i brazilske nogometne reprezentacije (15 nastupa i 1 gol).

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić, Danijel Vukušić – Popio bih 14 koktela i 18 piva, a onda bih se susreo s Isusom’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.