Malo manje od 24 sata uoči početka kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine, Veljko Mršić izabrao je 12 igrača s kojima će u petak od 18 sati u Draženovu domu napasti Švedsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Mršićev inicijalni popis sadržavao je 16 imena, kasnije je priključen i 17. Dominik Mavra, a potom definitivno za obje utakmice otpao Kruno Simon kojega su, što ozljeda, što klub udaljili od puta u Nizozemsku za koju je bio planiran.

Dobra je vijest, pak, što Krušlinova ozljeda, zbog koje je Mavra i pozvan, nije teže prirode, pa je naš nominalno najbolji šuter biti među 12. Baš kao i Mavra.

KOŠARKAŠKI DRAGULJ DREŽNJAK

‘Bio sam na 13. katu, a potres 7 po Richteru. Prestrašno…’

Mršić je, uglavnom očekivano, za Švedsku prekrižio Radovčića, Nakića, Prkačina i Ramljaka odlučivši se za 6 bekova i 6 “visokih”.

– Šveđani su stigli u sastavu kakvom smo i očekivali, odnosno u najboljem mogućem. Igraju dosta brzo i agresivni su. Može se reći da preferiraju španjolski stil igre jer imaju pet igrača iz španjolske lige te još dva iz druge španjolske lige, što znači da je sedam igrača produkt španjolske škole košarke. No, ponavljam, mi smo domaćini, dobro smo trenirali, motivirani smo i u dobrom stanju. Moramo parirati njihovom intenzitetu i onda će naša kvaliteta doći do izražaja – najavio je izbornik.

Popis:

1 –Toni Perković
2 – Hrvoje Perić
3 – Pavle Marčinković
5 – Filip Krušlin
10 – Roko-Leni Ukić
12 – Darko Planinić
15 – Miro Bilan
23 – Mateo Drežnjak
30 – Dominik Mavra
32 – Roko Rogić
33 – Željko Šakić
34 – Marin Marić

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – Popis Veljka Mršića za Hrvatska – Švedska / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.