Mislav Oršić prvi je put dobio poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju za utakmica kvalifikacija za Euro za utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana u rujnu, odlučio je izbornik Zlatko Dalić.

Igrač Dinama nametnuo se odličnim igrama na početku nove sezone. Zabio je golove u obje utakmice Saburtalu u Ligi prvaka, asistirao u prvom meču protiv Gruzijaca i u obje utakmice protiv Ferencvarosa, a bio je i strijelac protiv Lokomotive.

Druga je važna vijest: nema Duje Ćalete-Cara! Stoper Marseillea u prošloj akciji A-vrste ostao je na klupi i protiv Walesa i protiv Tunisa. Dalić ga je tako kaznio jer se nije odazvao pozivu U-21 reprezentacije za Europsko prvenstvo, objašnjavajući to željom kluba da ga ima odmornog na startu priprema.

Oršić je jedino novo ime na popisu od 23 igrača za utakmice 6. rujna u Trnavi i 9. rujna u Bakuu. Dalić će za te utakmice morati kombinirati u napadu jer nema ozlijeđenog Andreja Kramarića, koji je na pretpozivu u slučaju da se ipak uspije oporaviti.

Bruno Petković jedini je klasični napadač s pozivom, a od igrača iz HNL-a među pozvanima su i prvi golman Dominik Livaković i Osijekov kapetan Mile Škorić. Pretpozive su dobili Josip Juranović i Mijo Caktaš, ali i prvi put Antonio Mirko Čolak, napadač Rijeke.

Status pretpoziva, zanimljivo, ima i Filip Benković, koji je igrao od početka zadnje utakmice u Varaždinu protiv Tunisa (poraz 2-1), ali očito nije zadovoljio izbornika. Na čekanju je i Marko Rog, koji je prešao u Cagliari i u nedjelju zabio gol u utakmici talijanskog kupa protiv Chieva (2-1).

Foto: HNS

Izvor: Josip Tolić / 24sata.hr