Popularnu tursku glumicu Nur Fetahoglu (35), nesretnu Mahidevran iz „Sulejmana Veličanstenog“, ubrajaju u najljepše Turkinje, ali ona kaže da nije opsjednuta ljepotom već jedino želi da u svakoj situaciji izgleda prirodno i da sačuva čisto tijelo i dušu.
Krhke građe i tanušna, Nur djeluje kao da je stalno na strogim dijetama, međutim, ona to negira.

– Moja mama i drugi članovi porodice imaju ubrzan metabolizam, to je nešto u vezi sa radom štitne žlijezdežljezde i hormonima, pa niko ne može da se ugoji šta god da jedemo. A s druge strane obožavam sve vrste ribe i na trpezi ih imam svakodnevno – kaže Nur.

Vjerovatno ishrani bogatoj ribom i povrćem glumica može da zahvali i na lijepoj koži i očima koje naprosto blistaju. Škorpija u horoskopu, Nur ima veoma razvijeno šesto čulo i kaže da već na prvi pogled može da ocijeni kakav je ko, te vjeruje da je fizički izgled sporedan a da su važniji um, inteligencija i životna radost jer oni odmah privlače ljude. Što opet ne znači da ne vodi računa o svom izgledu i da ne njeguje ono čime ju je priroda obdarila. Pa je tako i usvojila određena pravila koja joj pomažu da bude lijepa, zdrava i vitalna, a primjenjuje ih i sada u trudnoći, iako mnogi kažu da joj nikakve kreme nisu potrebne.

Sreća što će za pet mjeseci konačno postati mama učinila ju je nestvarno lijepom. A ovo su njena pravila:
Mama me je naučila da svako veče lice očistim ružinom vodicom i ja to i danas praktikujem. Inače, mama ima 58 godina i blistavu kožu, a nikad u životu nije koristila ništa drugo osim ružine vodice koju sama priprema.
Usne su mi veoma osjetljive na hladnoću, zato ih štitim odgovarajućim balzamom.
U tašni obavezno imam parfem Chanel Chance, ruž i kremu za ruke sa ružinom esencijom.
Obožavam bronzani ten, ali kako sam sklona pjegama, koristim kreme sa velikom zaštitom od UV zračenja. Prije izlaska na sunce, kožu njegujem preparatima koji sadrži bademovo i kakaovo ulje, mrkvu i esenciju ruzmarina. Oni ujedno stvaraju sjajnu osnovu za divan bronzani ten bez opekotina i neprijatnog zatezanja.
Za šminkanje najčešće koristim sivu paletu sjenki jer tako naglašavam oči, a na trepavice nanosim maskaru koja ih njeguje i jača.
Šminku uglavnom biram prema raspoloženju, ali za koju god kombinaciju boja da se odlučim, ona mora da djeluje prirodno.
Vjerujem u amajlije, zato na telefonu nosim privjesak u obliku dvostrukog ključa, osjećam da mi on donosi sreću.
Za ljepotu je bitno i kako se neko osjeća, a ja sam sujeverna i da bih se dobro osjećala, upražnjavam neke rituale. Tako iz kuće obavezno izlazim desnom nogom.

Izvor: Azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.