Kolumbijski umjetnik Mauricio Benitez, poznatiji kao Mr Bling, već deset godina radi portrete poznatih i bogatih. Nije Mr Bling običan umjetnik. Naime, svoje portrete radi od skupocjenih Swarovski kristala. 

Ime je stekao 2013. kad je Leu Messiju poklonio kristalni portret, za koje je procijenjeno da vrijedi više od 35 milijuna eura. Oduševljeni nogometaš Barcelone spremno je pozirao sa skupim poklonom, a od tada je Mr Bling dobio hrpu ponuda, Portrete je tijekom godina napravio Davidu Beckhamu, Diegu Maradoni, Neymaru, a Portugalac Cristiano Ronaldo naručio je čak tri umjetnine.

Benitez po jednom portretu zaradi prosječno 160 tisuća eura. Za onaj Messijev trebalo mu je oko mjesec dana.

– Njegov sam napravio za 30-ak dana. Portret ima oko 150 tisuća Swarovski kristala u sebi. Kad je ta priča osvanula na internetu obasuli su me ponudama, napokon sam se našao na mapi svjetski priznatih umjetnika. Vrijednost portreta rapidno je skočila, njegov je procijenjen na između 35 i 45 milijuna eura – otkrio je Benitez.

Foto: Instagram

Portugalac Ronaldo od Mr Blinga naručio je nekoliko portreta.

– Kontaktirao me osobno, preko WhatsAppa, nisam mogao vjerovati. Naručio je tri portreta, dva obiteljska i jedan onih famoznih škarica (gol za Real protiv Juventusa u LP). Taj gol škaricama prikazao sam kroz 250.000 Swarovski kristala, a portret je visok otprilike 229 centimetara. 

Foto: Instagram

– Jedan portret drži u kući, a drugi je, mislim, poslao majci u Portugal – objasnio je Mr Bling.

Nije dugo trebalo da Kolumbijčev rad zamijeti Neymar.

– Kontaktirao me preko svog PR-a. Kazao mi je da mu se sviđa moj rad i da je sve zapratio na Instagramu. Tražio je da mu napravim portret u brazilskom dresu. Zatim je htio kristalnu loptu s klupskim grbom i datumima koji su mu značajni. Evo, baš sad radim na jednom projektu za njega. Htio je obiteljski portret – kazao je Kolumbijac.

Kolumbijcu je najdraži portret onaj koji je napravio svom sunarodnjaku i bivšem igraču Intera Freddyju Guarinu.

– Moj portreti koštaju između 100 do 150 tisuća eura. Mogu biti i do 200 tisuća eura, ali to je ako portret sadrži nešto skuplje kristale. Cijena se eventualno može spustiti ako se uzimaju jeftiniji kristali, ali uvjeravam vas, sve je 100 posto ručni rad.

Podsjetimo, prije dvije godine Mr Bling je odlučio napraviti i portret za našeg Luku Modrića. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije te je 2018. osvojio Zlatnu loptu. Benitez obožava Modrića i veliki je navijač Real Madrida.

 

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – Portreti Mr Blinga | 24sata / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.