Muzej savremene umjetnosti u New Yorku, slavna MoMA nam od jučer omogućava pregled svih aktualnih izložbi, i to iz udobnosti vlastitog doma. Svake sedmice nam nudi besplatan virtualni obilazak jedne izložbe.

Od ovog vikenda će kustosi u slavnom MoMA prikazivati svoje omiljene dijelove kolekcija, a možete im postaviti i pitanja na koja će vam vrlo rado dati odgovor.

Svake sedmice će MoMa prikazivati jednu od najzanimljivijih izložbi, a prva na redu je Home Movies, u sklopu koje možete doznati sve o amaterskom filmu pa i kako napraviti vlastiti film, što je još jedan savršen način za ispuniti vrijeme u danima kada ne izlazimo iz kuće.

Druga izložba ovog mjeseca je predstavljanje revolucionarnih skulptura jednog od najslavnijih kipara minimalizma iz sredine 20.stoljeća Donalda Judda, nakon toga fotografije Dorothee Lang, jedne od najpoznatijih dokumentaristica početka 20.stoljeća.

Posljednja izložba u ovom mjesecu će biti posvećena kolekcionaru i kritičaru iz doba neoimpresionizma Félixu Fénéonu, na kojoj će, između ostalog, biti predstavljen i Fénéonov portret koji je naslikao slavni Paul Signac.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Posjetite Muzej savremene umjetnosti u New Yorku iz vlastitog doma / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.