Proizvodi Fabrike deterdženata “Dita” Tuzla od jučer su dostupni na policama “Konzuma”, najvećeg maloprodajnog lanca u BiH.

Za sada se ovi proizvodi mogu kupiti u Sarajevu, u Konzumovim prodavnicama u Ložioničkoj 16, BBI centru i Dobrinji, a čim “Dita” bude imala nove količine “Konzum” će ih otkupiti i plasirati na police svih prodavnica širom BiH.

– Ono što smo obećali ispunili smo. Podržali smo radnike “Dite” da pokrenu proizvodnju i otkupili smo količinu proizvoda koju su bili u mogućnosti u ovom kratkom roku da nam isporuče. Ovo je samo početak uspješne i dugoročne saradnje koja će rezultirati širenjem proizvodnje i palete proizvoda koju ćemo od “Dite” otkupljivati u budućnosti. Na ovaj način, zajedno jačamo ekonomiju i otvaramo nova radna mjesta i ono što je najvažnije, omogućavamo našim kupcima da kupuju kvalitetne domaće proizvode – kazao je Adnan Šteta, izvršni direktor “Konzuma”, te dodao da radnici “Dite” mogu računati i na finansijsku pomoć “Konzuma” u cilju unaprijeđenja proizvodnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

dita-1

Radnici i rukovodstvo “Dite” na “Konzum” mogu računati u svakom pogledu. Osim otkupa proizvoda, predstavnici “Konzuma” jučer su radnicima “Dite” donirali i 50 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima.

/avaz.ba