Vozač Formule 1 Michael Schumacher je sigurno jedan od najvećih i najboljih sportaša svijeta svih vremena i u samom je vrhu najboljih vozača Formule 1 u istoriji ovoga sporta i vjerojatno nikada neće pasti u zaborav sve ono što je on napravio u svome sportu.

Poznato je da je ovaj legendarni vozač doživio tešku nesreću na skijanju 2013. godine, nakon koje mu je dugo vremena život bio u pitanju, te uopšte nije vladao neki optimizam nakon nesreće da će Michael uopšte preživjeti.

Međutim, legendarni vozač je pokazao da je veliki borac, i mada ima velike povrede koje ga čine nepokretnim, prema pisanju mnogih medija, Michael se i dalje bori i njegova porodica vjeruje u kompletni oporavak, mada mu sljeduje još mnogo godina vježbi.

Sve ove godine Michaelova porodica i prijatelji su se ponašali zaštitnički prema njemu, pa su se zbog toga veoma rijetko u javnosti pojavljivale bilo kakve informacije o njegovom zdravstvenom stanju i oporavku, a i kada bi se nešto i saznalo, porodica i Michaelovi advokati bi to odmah demantovali tako da bi sve bilo vraćeno na nulu i opet se ne bi znalo ništa.

Međutim, kako sada stvari stoje, izgleda da će se mnogo toga promijeniti od decembra ove godine jere je porodica velikoga vozača dozvolila jednoj TV ekipi da sa kamerama uđu u njegov dom gdje se vozač oporavlja i kako mediji pišu, dokumentarni film o Michaelu je već snimljen, a u filmu će biti i mnogi arhivski snimci koje javnost do sada nije imala prilike da vidi. Premijera fila bi trebala da bude 5. decembra i mnogi Michaelovi fanovi jedva čekaju da pogledaju taj film i da vide šta se dešava sa njihovim idolom.

Interesantno je da se i Michaelov sin Mick počeo baviti istim sportom kao i njegov otac, a u nekoliko navrata je rekao da mu mnogo znači da ga već upoređuju sa ocem i da im nalaze sličnosti , kako po izgledu, tako i po vožnji.