U općinskom sudu Velika Kladuša održana prva prodaja usmenim javnim nadmetanjem Poslovno-upravne zgrade „Agrokomerc“.

Učestvovala su dva ponuđača, preduzeće „Brokerimo“ iz Velike Kladuše, te fizičko lice Tarik Dizdarević koji je odustao nakon iznošenja najniže ponude, a shodno tome zgradu poznatu kao SOUR kupilo je preduzeće „Brokerimo“ d.o.o. iz Velike Kladuše za 2.704.456 KM, iako je procjenjena vrijednost objekta bila 5, 6 miliona KM.

Ova nepokretnost se, s obzirom na prvu prodaju, mogla prodati za 50% procijenjene vrijednosti.

Tražioci izvršenja u izvršnom postupku su bili radnici „Agrokomerca“ na osnovu pravosnažnih sudskih potraživanja.

Preduzeće koje je kupac ove nekretnine dužno je da u roku od 30 dana uplati iznos koji je ponudila. Ukoliko do toga ne dođe Sud će prodaju proglasiti nevaljanom I zakazati drugo ročište.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.