Jednog sasvim običnog dana 2017. godine, Liz Smit, glavna medicinska sestra Dječije bolnice Fransiskan u Masačusetsu, upoznala je 5-omjesečnu Žizelu.

Rečeno joj je da je Žizela preuranjeno rođena u 29. nedjelju trudnoće i da je po rođenju težila svega 850 grama. Majušna djevojčica je patila od neonatalnog apstinencijskog sindroma, što je posljedica činjenice da je njena majka u toku trudnoće koristila heroin, kokain i metadon.

Žizel je prolazila kroz proces odvikavanja i 16 sati svakog dana je provodila prikačena na gastronomsku cijevčicu. Država Masačusets je preuzela starateljstvo nad Žizel u oktobru 2016. godine nakon što je na svijet došla u drugoj bolnici, ali je ubrzo stavljena na brigu bolnice Fransiskan gdje Liz radi. Žizelina pluća su zahtijevala posebnu brigu i bila joj je potrebna cijevčica za ishranu. Liz je primjetila da Žizel u pet mjeseci nije imala nijednu jedinu posjetu, što bi značilo da će završiti u sistemu hraniteljske njege.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da Liz odluči da želi da pomogne ovoj usamljenoj bebi, a kada je Žizel napunila devet mjeseci napokon su dobile dozvolu da je Liz odvede kući.

Zahvaljujući tome što je Liz medicinska sestra, država nije oklijevala ni najmanje i vjerovali su da će Liz biti dobra majka.

Žizelinim roditeljima je bila dozvoljena jedna posjeta pod nadzorom sedmično, ali vremenom je ustanovljeno da oni nisu u stanju da se brinu za nju te su im oduzeta roditeljska prava. Devet mjeseci kasnije i bez podnesenih žabi roditelji, Liz je odličila da i zvanično usvoji Žizel.

„Dan kada sam dobila telefonski poziv u kojem su mi saopštili datum ročišta za usvajanje je bio dan kada sam skakala gore-dolje. Rekli su „18. oktobar“, što je istovremeno i rođendan moje bake i počela sam da plačem. Kada je sudija umjesto „Smit“ rekao „Majka“ je bio momenat kada mi se to učinilo stvarnim. U tom trenutku sam shvatila da sam roditelj.“

Žizel je danas sretno dijete ali i dalje joj je neophodna suplementarna cjevčica za ishranu. Međutim, njena nova majka govori kako Žizel obožava avokado, sir i picu.

The post Postoje divne medicinske sestre, a postoji i Liz Smit. appeared first on Lola.

Više saznajte na izvornom linku: Saša Leper – Postoje divne medicinske sestre, a postoji i Liz Smit. / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.