Bad Blue Boysi su se, poslije 19 godina, vratili u Milano. U velikom stilu, u drugi najveći grad Italije stiglo je više od pet tisuća navijača. Već od ranih jutarnjih sati u centru grada su se počeli okupljati Dinamovci, ovoga puta na Piazzi Duomo najviše se pričao hrvatski jezik. Navijača je bilo puno, brojni su ponosno istaknuli šalove, kape i zastave s obilježjima Dinama. 

– Već duže vrijeme ne propuštamo sve europske utakmice Dinama, dok se organiziramo i za jače utakmcice u hrvatskoj ligi. Iz Čakovca uvijek kreće puni bus, ako ne i više ljudi, a isto tako s Dinamom potegnemo i van Hrvatske. Tak smo kak’ potepuhi, idemo svugdje s Dinamom – rekao nam je Nikola koji organizira odlaske na Dinamove utakmice.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Vesela čakovačka družina slikala se ispred milanske katedrale, na trenutke i vodila navijanje na Piazzi Duomo, gdje je sve prošlo u najboljem redu. Talijanska policija bila je spremna na sve, u središtu grada vidjeli smo 20-ak kombija, karabinjeri su bili na svim stranama, ali Bad Blue Boysi su ovoga puta bili ‘pozitivci’. Uživali uz poneku pivu, malo zapjevali, pa se spremali za veliki korteo kojim su zajedno krenuli prema San Siru.

Neki su navijači imali manjih problema na putu prema Milanu, već oko Trsta policija je zaustavljala razne kombije, pregledavala im dokumente i ulaznice za utakmicu. Također, neki su bili zaustavljani odmah po silasku s autoceste na ulazu u Milano, tu su talijanske snage reda radili još neke pretrese, neke pripite navijače čak odvojila od ostatka skupine, pa ih vrlo rano odvela prema stadionu.

Talijanski mediji nisu previše prostora dali utakmici Atalante i Dinama, a niti u jednoj novini nismo uspjeli pronaći poneku izjavu Nenada Bjelice ili Brune Petkovića koji su dan ranije bili na službenoj press-konferenciji. Baš ni slova. Ne zamaraju se Talijani previše hrvatskim prvakom, tek smo u Tuttosportu pronašli jedan (čak poveći) intervju Kevina Theophilea! Što čudi, francuski branič je u posljednje vrijeme prilično zatvoren i za hrvatske medije.

Tijekom dana u šetnji gradom uhvatili smo i tri dinamovca; Nikolu Moru, Komnena Andrića i Marka Leškovića koji nisu konkurirali za dvoboj protiv Atalante. Dečki su bili u prilično dobrom raspoloženju, nasmijani i optimistični, uvjereni u uspjeh njihovih suigrača. A po gradu su bili BBB sa svih strana Europe, ljudi su dolazili iz Zagreba, Rijeke, Čačinaca, Ljubuškog, Karlovca, Ivanić Grada, neki su potegnuli čak iz Beča, a jedan dečko i iz – Miamija!

– Inače sam iz Zagreba, ali sam se igrom slučaja proteklih dana našao u Miamiju. Nisam želio propustiti ovu utakmicu, pa sam iz Miamija onda poletio prema Milanu. Let je trajao osam sati, nisam želio propustiti ovaj dvoboj – rekao je Tin (30), inače dečko iz Zagreba.
 

Izvor: iz Italije: Fabijan Hrnčić, Hrvoje Tironi / 24sata.hr