U Bihaću je danas upriličeno potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ministarstva privrede Vlade Unsko-sanskog kantona.

Ovim Sporazumom definirano je da Ministarstvo privrede i UNDP sufinansiraju opremanje Centra za prekvalifikaciju radne snage u okviru Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona.
Učešće Ministarstva privrede u ovom projektu iznosi 50.000 KM, dok preostali iznos od 175.000 KM sufinansira UNDP.

Sporazum su potpisali ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić i Vahidin Ogredešević, predstavnik UNDP.
Kako je kazao Elmedin Đuzel, direktor Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona ovaj projekat Centru za prekvalifikaciju radne snage, pored opremanja, omogućiće i uvođenje nekoliko dodatnih programa radne prekvalifikacije.

Centar za prekvalifikaciju radne snage pri Službi za zapošljavanje USK jedini je takav centar na području Bosne i Hercegovine.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.