Potpisivanje ugovora za besplatnu edukaciju nezaposlenih lica u Bosanskoj Krupi

Biscani.net

U utorak, 27.11.2018. godine s početkom u 10.30 sati u Bosanskoj Krupi (Centar za podršku poduzetništvu – poslovna zona „Pilana“) ugovore će potpisati 29 nezaposlenih lica koja su odabrana putem javnog poziva u okviru projekta koji finansira Evropska unija i načelnik Općine Bosanska Krupa, Armin Halitović.Cilj događaja je sticanje preduslova za osposobljavanje radne snage u skladu sa potrebama poslodavaca i provođenje programa edukacije za 29 nezaposlenih lica na području Unsko-sanskog kantona.
Događaj se organizujeu okviru projekta „Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa” koji implementira Općina Bosanska Krupa u saradnji sa PLOD Centrom iz Bihaća, Mješovitom srednjom školom „Safet Krupić“ Bosanska Krupa Službom za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona (USK) – biro Bosanska Krupa, te poduzećima: ACMA GROUP, BOSANKAR, KRUPA KABINE, NOVI MOST i ZAH d.o.o. iz Bosanske Krupe.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Bosanska Krupa je jedno od 19 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji Europska unija finansira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).3

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...