Suđenje za ovaj slučaj još nije počelo i niko ne zna razlog za odugovlačenje procesa, a nestanak glavnog i jedinog krivca za izazivanje saobraćajne nesreće samo će dodatno iskomplikovati stvari. Prema pisanju njemačkih medija, sve u vezi sa Alsinom drži se u tajnosti jer iz suda niko ne želi da komentariše postupak koji je u toku.

Optužnica podignuta

-U međuvremenu, kako se priča, on više ne živi u Giterslou. Direktor Okružnog suda u tom gradu nije imao odgovor na pitanje zašto se toliko dugo čeka na početak suđenja – piše njemački portal NW i dodaje:

– Suđenje će biti održano, naravno u Girterslou, ali je jedino pitanje kada će to da se desi. Prošlo je pola godine od podizanja optužnice, a još uvijek nije poznat datum suđenja koje se s pažnjom čeka. Istraži tužilac Kristof Makel problem u kašnjenju početka procesa vidi u Okružnom sudu u Giterslou, a dodao je da je porodica „postala nestrpljiva“ jer ubica još nije došao pred lice pravde – piše ovaj sajt.

Zanimljivo je da je isti istražni tužilac, Kristof Makel, u maju 2019. dao izjavu za medije, u kojoj je rekao da je Alsin Levent dostavio svoju adresu sudu i da ne postoji mogućnost bjekstva. Očigledno, njegove procjene su bile pogrešne. Ni Turčinov advokat Jerit Šol nije htio da objelodani gdje se nalazi njegov klijent jer su mu, kako je tvrdio, u međuvremenu upućene brojne prijetnje smrću. Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dvije osobe. Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu. Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sjedio na suvozačevom mjestu, i Kerić, koji je upravljao „seat ibicom“, nisu bili vezani. Ovaj podatak biće izuzetno dragocjen u momentu izricanja presude Leventu – objavili su njemački mediji, piše kurir.rs.

Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – POTPUNA MISTERIJA: Gdje je nestao ubica Šabana Šaulića? / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.