POTRESNO! PONIŽENJE BOLI VIŠE OD ŠAMARA: Ispovijest djevojčice koju su brutalno pretukle drugarice!

Kurir
„I dalje ne znam koji je razlog za šamare i pesnice koje sam dobila. Nije mi jasno šta sam im skrivila i zbog čega im toliko smetam.“ Ovim riječima je svoju ispovijest juče započela B. N. (15) iz Tuleža, učenica prve godine Tehničke škole u Aranđelovcu, koju su 13. oktobra brutalno pretukle dvije djevojčice iz odjeljenja.

Uznemirujuće scene šamaranja vidjela je cijela ex-Yu, ali tek mjesec dana nakon incidenta, kada je snimak postavljen na internet.

Nesrećnu djevojčicu smo juče posjetili i zatekli je kako u porodičnom domaćinstvu vrijedno pomaže roditeljima u dvorištu, brinući se o živini, ovcama i jagnjetu. Već na prvi pogled se vidi da je vrijedna, vaspitana i vedra djevojčica.

– Tog dana, između petog i šestog časa, sjedila sam u svojoj klupi. Ja uvijek sjedim na svom mjestu i nigde ne idem van učionice. Odjednom su se pojavile njih dvije i počele da se deru i da me šamaraju. Iznenadile su me! Nisam očekivala i nisam bila ni svjesna šta se dešava. Udarale su me i ne pamtim te trenutke. Ne znam kako niko od profesora nije vidio i čuo šta se dešava. Ni ja sama nikome ništa nisam rekla. Nisam se ni branila, samo sam sjedila i ćutala. Ne znam… Onda je ušla profesorka i imali smo čas vjeronauke – priča B. N.

Poslije toga, kako kaže, svi su se ponašali kao da se ništa nije desilo, i učenici i profesori. Možda i jeste drugima tako djelovalo, ali ne i njoj. Šamari prođu, ali poniženje i emotivna bol ostaju. Ipak, ona se drži hrabro.

– Nastavila sam da idem normalno u školu. I dalje volim da idem i imam jednu odličnu drugaricu. Ove što su me tukle me ne zanimaju, ne pričamo više. Jedna od njih mi se u četvrtak izvinila. Ja sam samo rekla: „Prihvatam izvinjenje“, ali to nije to. Mi nismo drugarice i ne znam da li je ona to uradila iskreno ili samo onako – kaže djevojčica. Iako je snimak na kom je maltretirana već nekoliko dana u centru medijskih dešavanja i trebalo bi da su svi svjesni kolika joj je nepravda učinjena, ona tvrdi da joj od vršnjaka iz drugih odjeljenja niko nije prišao i pružio joj podršku.

– Pa ne, ko da mi priđe, šta da mi kažu? Niko mi se nije obratio, ali bez obzira na to šta se sve dešavalo, ja idem dalje – kaže ona.

U školi se priča da je jedna od nasilnica sa snimka više puta imala agresivne ispade i da je čak prebila svog dečka kada su raskinuli.

Roditelji pretučene djevojčice Jelena i Zoran Nikolić ne odustaju od tužbe protiv roditelja dviju nasilnica, kao i svih koji su učestvovali u snimanju i tuči.

– Da, sve ćemo ih tužiti. Ovo više ne smije da se ponavlja. Ne samo našem djetetu nego nikome. Svako dijete svoju kulturu ili nekulturu donosi iz kuće, pa tako i naše. I dok ne budem siguran da će u školi biti bezbijedna, neće ni ići. U ponedjeljak ćemo se javiti razrednom, a onda ćemo da odemo na razgovor kod psihologa. Vidjećemo šta će biti dalje. Javila mi se majka Alekse, dječaka koji se ubio zbog nasilja u školi, pružila mi je podršku i ponudila pomoć, zahvalan sam joj. Vidite li šta se sve dešava i kako djeca prolaze! Ja hoću da učinim sve da sačuvam svoje dijete – odsječan je Zoran Nikolić.

Samo dva dana prije nego što je B. N. išamarana i snimljena, stigla joj je jeziva poruka na mobilni telefon, sa strašnim prijetnjama. Djevojčica ne zna ni ko ju je poslao, ni zbog čega. U prijetećoj poruci punoj vulgarnosti i gramatičkih grešaka piše:

„Kako te nije sramota da izbacuješ tuđe slike na Fejsbuk!? Sram te bilo, k*rvo mala. Tuležanka se naložila na cijelo odjeljenje, a ne zna da obriše slinice, pa mora da ide kod pedagoga i direktora da prijavi. Sramota. Da bog da te silovali na sred ulice, da ne znaš gdje se nalaziš, pi*ka ti materina kurvinska“.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...