Ešli Džad Screenshot
Potresno priznanje slavne glumice: Abortirala sam dijete da ga ne bih dijelila s čovjekom koji me silovao

Ešli Džad nikada nije otkrila ime zlostavljača

Avaz.ba

Holivudska glumica Ešli Džad (Ashley Judd) odlučila je na konferenciji “Women in the World” progovoriti o vrlo ličnoj i bolnoj temi, o događaju koji joj je zauvijek obilježio život.

Naime, glumica je bila jedna od govornica na panelu o trenutnom stanju feminizma u svijetu, na kojem je odlučila otvoreno prepričati svoje vlastito iskustvo pobačaja.

Ešli je publici u dvorani otkrila kako je donijela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od oca nerođenog djeteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donijela odluku zadržati, odnosno roditi dijete, otac dobio pravo na starateljstvo od države.

– Razlog zašto sam htjela ispričati svoje vlastito iskustvo ovdje je da sam vrlo otvorena i kao što svi znaju, silovanje sam preživjela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspjela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovjekom koji me silovao – izjavila je Ešli.

50-godišnja glumica nikad nije otkrila imena svojih zlostavljača.

(Autor: Avaz)