Potvrđena optužnica za rušenje mezarja porodice Sulejmanagić u Velikoj Kladuši

cazin.net

Kantonalno tužilaštvo 29.01.2018 podiglo je optužnicu koju je Općinski Sud u Velikoj Kladuši potvrdio, protiv Hušidić Marka zvanog Coco i Ismeta Mujakića, zbog rušenja mezarja porodice Sulejmanagić 25.11.2017. godine.

O ovom vandalskom nedjelu pisali su gotovi svi mediji u BiH, a i naš portal je u nekoliko navrata pisao o ovom slučaju.

Iako ne posjeduje ni urbanističku, a ni građevinsku dozvolu za parcelu 2053, što je potvrđeno iz službe za prostorno uređenje Općine Velika Kladuša, koja graniči sa parcelom na kojoj se nalazi ovo mezarje, Hušidić je nastavio sa bespravnim iskopima te je 01.12.2017 potkopao betonski zid u vlasništvu porodice Sulejmanagić, a isti se nalazi na susjednoj parceli, koji se sutradan srušio u dužini od 25 metara, pa su službenici policijske stanice Velika Kladuša zbog ovog podnijeli još jednu krivičnu prijavu protiv Hušidić Marka zbog krivičnog djela „Izazivanje opće opasnosti“

Kako neslužbeno saznajemo, protiv općinskog urbanističko-građevinskog inspektora Dževada Durakovića zbog ovog slučaja je Kantonalnom tužilaštvu 17.11.2017 podnijeta krivična prijava zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela „Zloupotreba položaja i ovlasti“, a i skorašnja suspenzija komandira PS Velika Kladuša također ima veze sa ovim slučajem.

U ovaj slučaj je uključena i SIPA, Federalna uprava policije, Kantonalni MUP, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Federalna upravna inspekcija, Kantonalna upravna inspekcija, ured Ombudsmena te Tužilaštvo USK.

U ovom slučaju su ponajviše zakazali općinski urbanističko-građevinski inspektor Dževad Duraković, te općinski komunalno-vodni inspektor Sulejman Silić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...