Centralna izborna komisija BiH je nadanašnjoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Prema potvrđenim rezultatima, iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz bošnjačkog naroda izabrani su Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.

U skladu sa potvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz hrvatskog naroda izabrani su Zlatko Miletić, Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak.

Ranije su iz RS-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH izabrani Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Sredoje Nović i Mladen Bosić.

Centralna izborna komisija BiH danas je utvrdila rezultate prijevremnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj, gradonačelnika Grada Trebinje, načelnika Općine Bosansko Grahovo, načelnika Općine Bosanski Petrovac, načelnika Općine Bužim, načelnika Općine Domaljevac-Šamac, načelnika Općine Drvar, načelnika Općine Kakanj i načelnika Općine Ribnik.

Odluka o utvrđivanju rezultata i utvrđeni rezultati će biti dostupni javnosti na web-stranici Centralne izborne komisije BiH.

(N1)