Na području Unsko-sanskog kantona (USK) u posljednja 24 sata je pet novih slučajeva zaraze virusom korona.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike USK, Nermina Ćemalović, govorila je danas o novozaraženim osobama u USK-u.

“U posljednja 24 sata imamo novih pet slučajeva. Trenutno imamo 39 klastera. U Bihaću ih je čak 17. Jedanaest pacijenata se nalazi na odjelu intenzivne njege u KB Dr. Irfan Ljubijankić. Deset je pozitivnih i jedan suspektan slučaj. Od deset pozitivnih osoba, jedan pacijent ima težu kliničku sliku i na respiratoru je”, izjavila je ministrica Ćemalović.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.