POTVRĐENO: Prof.dr. Vildana Alibabić izabrana u Skupštinu USK-a

biscani.net

U BiH su nedelju održani Opći izbori na kojima je najviše glasova osvojila koalicija predvođena SDA strankom, dok je velika koalicija koju su činili ASDA – POMAK – ZAJEDNO priznala poraz.

Na općim izborima u Skupštinu Unsko sanskog kantona ispred Naše stranke izabrana je prof.dr. Vildana Alibabić. Nakon više od 95% prebrojanih glasova, lista koju je nosila Vildana Alibabić je osvojila više od 3 000 ukupnih glasova što je dovoljno za jedno zastupničko mjesto u ovom tijelu.

Inače, dr. Alibabić je predsjednik GO Naše stranke, dugogodišnji uposlenik Biotehničkog Fakulteta Univerziteta u Bihaću, a iza sebe ima brojne naučne projekte.

Osim toga, Alibabić je 4 mjeseca bila članica Senata Univerziteta u Bihaća, pozornost bihaćke javnosti privukla je kada je početkom godine izabrana za ženu godine Grada Bihaća.

Skupštinu USK-a se sastoji od 30 mjesta, a pored Naše stranke, svoje predstavnike u ovom zakonodavnom tijelu imat će: SDA, A-SDA, SDP, SBB, DF, Nezsvisni blok te Laburistička stranka BiH.152

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...