Prema podacima nevladinih organizacija nasilje u porodici je porastu kao posljedica pandemije koronavirusa i ograničenja kretanja.

Broj poziva za prijavu nasilja na SOS telefon potvrđuje da je u porastu nasilje u porodici tokom pandemije na području Unsko-sanskog kantona, kao i povećan broj prihvata žrtava u Sigurnoj kući u Bihaću, o čemu smo i ranije izvještavali.

Broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici službenicima MUP-a USK je u opadanju što, također, može imati veze sa ograničenjem kretanja, ali i drugim nepoznatim razlozima.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.