U Kantonu Sarajevo pogoršan je kvalitet zraka u odnosu na protekli vikend. Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku bilježe se povećane vrijednosti PM10 čestica.

Tako je na Otoci danas izmjerena prosječna dnevna vrijednost PM10 do 14 sati iznosila 169,50, u Ilijašu 293,61, a na Vijećnici 76,65 µg/m3. 

Time na snazi ostaje epizoda “upozorenje”, kao i primjena mjera iz Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u narednim danima očekuje se pretežno oblačno vrijeme, bez padavina, s maglom ili sumaglicom u nižim dijelovima grada, slabim vjetrom promjenljivog smjera te pojavom temperaturne inverzije, zbog čega se ne može očekivati poboljšanje kvaliteta zraka.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Povećane koncentracije PM10 u zraku, na snazi mjere iz epizode “upozorenje” / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.