Uoči 1.marta – Dana nezavisnoti BIH, premijer USK Mustafa Ružnić s ministrima u Vladi USK te skupštinskim zastupnicima, danas je na spomen obilježjima u Bihaću odao počast svim braniocima koji su se prije 29 godina uključili u odbranu nezavisne BIH, čija je državotvornost potvrđena i na referendum, koji je održan 1992. godine.

Delegacije Vlade i Skupštine USK, te predstavnici Udruženja antifašista i boraca NOR, položili su cvijeće te Fatihom i minutom šutnje sjetili se svih poginulih za slobodu BiH.

„Ja koristim priliku da u svoje ime i ime Vlade, svim građanima BiH čestitam Dan nezavisnosti. Mi se danas prisjećamo najboljih sinova i kćeri, koji su svoje živote utkali u njene temelje, naravno prisjećamo se generacije koja je napravila historijski korak 92. godine govoreći i ukazujući da može BiH samo jedinstvena i nezavisna“, kazao je premijer Mustafa Ružnić

„Ovo je još jedna godišnjica obilježavanja Dana nezavisnosti BiH da ostavimo mlađim naraštajima koje tad nisu bile ni rođene da znaju da se tad po prvi put na East Riveru zavijorila naša zastava s ljiljanima i da smo mi u domovinskom ratu „92.-95.“ sačuvali ovu državu i naravno dalje smo na tom putu“, kazao je Razim Halkić, dopredsjedavajući Skupštine USK.

Izvor: RTVUSK.ba