Povodom pravoslavnog Vaskrsa gradonačelnik Galijašević posjetio bihaćkog paroha


Povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa, bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević posjetio je danas na pravoslavni praznik Veliki Petak , bihaćkog paroha Dalibora Nenića. Tim povodom socijalno ugroženim porodicama obezbijedio je 15 paketa od kojih deset za porodice u Bihaću, a pet za socijalno ugrožene porodice u Martin Brodu.

U svoje lično ime i u ime gradske uprave Bihaća , pravoslavnim vjernicima u Bihaću gradonačelnik Galijašević čestitao je predstojeći praznik Vaskrs, istaknuvši da je to praznik mira, ljubavi i poštovanja prema Bogu .

“ Tradicionalno , svakog praznika posjetimo našeg paroha Dalibora i čestitamo našim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti praznike uz želju da iste provedemo u mitu, toleranciji i suživotu i poštovanju prema svim dobrim ljudima. Mi smo grad tolerancije i suživota i na to smo ponosni i to njegujemo i čuvamo i radujemo se svim praznicima uz želju da nas osnaže u vjeri “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

On je istakao da je gradska uprava Bihaća u protekel tri godine bila podrška svim vjerskim zajednicama u Bihaću, izdvojivši preko 600.000 KM za projekte i rad sve tri konfesije koje djeluju na području Bihaća.

“ Hvala gradonačelniku Galijaševiću na svoj dosadašnjoj pomoći i podršci prema pravoslavnoj crkvi u Bihaću , a posebna zahvala što je to činio od srca i sa iskrenim namjerama da pomogne rad naše vjerskew zajednice i naših vjernika i svojih sugrađana “-kazao je paroh Dalibor Nenić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...