Ajla Šabanović novinarka i prezenterka televizije N1 se krajem prošle godine na zadovoljstvo gledalaca ponovno vratila na male ekrane.

Ajla je u 2019. postala majka, a sada je ponovo na poslu te uspješno „žonglira“ između nove uloge majke i voditeljice.

Pun pogodak

– Profesionalno je prošla godina bila malo kraća , s obzirom da sam koristila porodiljsko odsustvo. Ali apsolutno sam zadovoljna. Na N1 sam ponovo imala priliku raditi neke od specijalnih programa posvećenih događajima koji su obilježili godinu, potom sam napravila višemjesečnu pauzu. Kraj godine ponovo je obilježio moj povratak na male ekrane, tako da je godina za mene bila pun pogodak i profesionalno i privatno – rekla je Ajla.

Tajna uspjeha za Ajlu je svakodnevan rad na sebi. Skromno govori o svojim vrlinama, a mane kaže pokušava da ukloni.

– Uvijek je nezahvalno komentirati sebe, isticati svoje dobre i loše strane, onda ih i drugi počnu primjećivati, ukoliko do tada već nisu. Istina je da svakodnevno svoje dobre strane nastojim dodatno izbrusiti, a one loše ispraviti i to čim ih primijetim. Sama sam sebi najveći kritičar – poručuje Šabanović.

Najvredniji savjet

Govoreći o raznim aspektima novinarskog posla, Ajla kaže:

– Studio bez terena nije potpun, to je moje mišljenje i savjet svima koji se planiraju baviti ovim poslom. To je najvredniji savjet koji sam ja dobila od svog mentora na početku karijere. Iskustvo koje stječete na terenu je neprocjenjivo za rad u studiju, za samopouzdanje kada govorite o nekoj temi i razgovarate sa gostima. Samim tim vas i oni drugačije, ozbiljnije doživljavaju, ne samo „kao spikera”. Zato uvijek biram i jedno i drugo – savjetuje Ajla.

Kao i sve javne ličnosti, teško odvaja privatni od života pod svjetlima reflektora. Ističe kako izloženost javnosti nije uvijek tako ekstravagantno.

– Raditi posao koji vas izloži oku javnosti nije uvijek tako glamurozno. Bilo je tu i stresnih situacija koje je donijelo bavljenje ovim poslom, ali mnogo je više onih lijepih. Njih uvijek radije ističem – kazala je Šabanović. 

Odmor je gdje je porodica

– Gdje god je moja porodica u tom trenutku, tu je za mene moja oaza mira i sreće. Vrijeme provedeno s njima su trenuci odmora – govori Šabanović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Povratak na male ekrane / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.