Veliki šumski požar koji se sa područja Lukavca sinoć proširio na općinu Banoviće, i pored nadljudskih napora vatrogasaca, još se ne smiruje. 

Riječ je o požaru širih razmjera, u čijem su gašenju, osim banovićkih, angažirani i vatrogasci iz Tuzle i Lukavca.  

Najkritičnije je trenutno u selima Delići i Seona, općina Banovići.

– Na terenu imamo tri vozila, a prisutno je i 20 ljudi iz šumskog gazdinstva. Požar je uzeo maha, ogroman je, gore krošnje – kazali su nam iz Vatrogasne jedinice u Banovićima.  

Napominju da su na terenu buldožeri kojima se prave pojasevi kako bi se spriječilo da se vatrena stihija približi kućama u selu Delići.

– Vatra je stigla skoro do kuća u Delićima. Mještani nisu evakuirani, ali su zajedno na terenu s vatrogascima. Sve se radi kako požar ne bi zahvatio kuće – kazali su nam vatrogasci.

Slična je situacija i u selu Seona, gdje se požar približio 500 metara od kuća.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Požar se približio kućama u selu Delići kod Banovića / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.