Pozitivna priča dolazi iz Konjica, nogomet spaja ljude – FK Klis Buturović Polje i OFK Sloga Gornje Crnjelovo za primjer svima

sportskevijesti.com

Kao što je poznato, jučer su u okviru uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH na Gradskom stadionu u Konjicu snage odmjerili FK Klis iz Buturović Polja i OFK Sloga Gornje Crnjelovo, a tim iz Gornjeg Crnjelova je nakon ishoda 2:2 ukupnim rezultatom 3:3 izborio plasman u historijsko polufinale takmičenja.

Gosti iz Gornjeg Crnjeliva su dočekani i ispraćeni aplauzom od strane domaće publike, na što su se iz OFK Sloga u saopštenju za javnost obratili javnosti biranim riječima zahvalili Klisu na gostoprimstvu, što prenosimo u cijelosti:

„Poštovani FK Klis, hvala Vam! Fudbalski klub Sloga iz Crnjelova, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, želi da iskaže veliku zahvalnost Fudbalskom klubu Klis na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku.

Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana. Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji. Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju. Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi.

Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki.

Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik.

Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili sa utakmice aplauzom. Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima. Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba juče bio medijski najgledaniji događaj u državi.

Sport spaja ljude. Jučer nije bilo poraženih. Fudbal je pobijedio“ – navodi se u saopštenju za javnost OFK Sloga Gornje Crnjelovo.

Ovakav epilog uzvratnog meča četvrtfinala Kupa BiH između Klisa i Sloge jedan je od najpozitivnijih ovogodišnjih primjera u BiH kako nogomet i sport mogu spajati ljude, što je u biti jedan od ciljeva sporta i nogometa.

Pogledajte video izvještaj u režiji portala sportskevijesti.com

Izvor: sportskevijesti.com8

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...