Poznati američki producent zbog Džanana Muse stiže u Bihać

sportsport.ba
Povod je serijal koji će se snimiti u rodnom gradu našeg košarkaškog reprezentativca.

Povod je serijal koji će se snimiti u rodnom gradu našeg košarkaškog reprezentativca.

Prvi put će se desiti da na tom nivou posjeta i snimanje budu u gradu na Uni i također prvi put da neko povezan sa NBA ligom posjeti grad Bihać. Povod snimanja je priča koju je američki redatelj osmislio, a tiče se odlaska i uspjeha evropskih igrača u NBA ligi, koji dolaze iz malih sredina, za koje većina Amerikanaca nikad nisu čuli.

Epizoda koja se snima u gradu na Uni za cilj ima svim Amerikancima ispričati priču o Džananu Musi i malom gradu iz kojeg dolazi kao i košarkaškom klubu Cedevita. Sama tematika snimanja će biti usmjerena da prikaže kako je iz “male” države bh. košarkaš postao kadetski prvak Evrope sa svojom zemljom, te ove godine osvojio tri prestižne nagrade za najboljeg mladog igrača Eurokupa i ABA lige, kao i najbolja petorka ABA lige, navodeći da je rijetkost u evropskim okvirima sresti se sa 19-godišnjakom koji tri godine igra profesionalnu košarku.

Također, biti će govora i o KK Cedevita u kojem je Džanan proveo tri i po godine. Povod samog snimanja, pored navedenog, svakako je činjenica da će naš košarkaš 21.juna biti dio NBA Drafta. Milionska promocija i interesovanje doveli su poznatog američkog producenta u grad na Uni.

U kratkom razgovoru sa Džananom otkriveno nam je da će mu biti čast predstaviti Bosnu i Hercegovinu i grad Bihać kao i svoj klub milionskom auditorijumu te da je planirana posjeta prvom igralištu na kojem je krenuo trenirati košarku, kao i prvoj dvorani u kojoj je odigrao jednu utakmicu. Također, bh. košarkaš ističe da će iskoristiti ovu priliku da pokaže sve prirodne ljepote grada na Uni.

“Želim pokazati iz kakve sredine dolazim te da u Bihaću žive posebni ljudi. Dobio sam informaciju da čekamo lijepo vrijeme za termin snimanja. Siguran sam da će svi amerikanci biti oduševljeni rijekom Unom. Jako sam uzbuđen. Nadam se ljudima na ulici te da pošaljemo sliku lijepog Bihaća i Bosne i Hercegovine”, rekao je Musa.

Snimanje predstavlja veliku promociju grada Bihaća i Bosne i Hercegovine. Velika privilegija i čast je ugostiti producenta i redatelja kakav je Peter Radovich. Džanan Musa kao glavna uloga serijala i sigurno da će ispričati priču koju s nestrpljenjem očekuju svi Bosanci i Hercegovci.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...