Poznati bh. voditelj Ognjen Blagojević u novom serijalu na TV1

Sponzorisani tekst

Putovanje Ognjenom zemljom u potrazi za zanimljivim pričama i sagovornicima

Razgovorom sa Nenadom Čankom, predsjednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine, poznati bh. voditelj Ognjen Blagojević će ovog petka u 21 sat u programu TV1 otvoriti serijal „Ognjena zemlja“.

„Čanak je bio britak, konkretan, hirurški precizno secirao je dešavanja na Balkanu, otkrio dogodovštine tokom kafanskih svirki i turneja, te kako mu je Miloševićev režim pokušao ući u glavu. Veoma zanimljiv intervju, vrijedi pogledati“, najavljuje Ognjen Blagojević.

„Ognjena zemlja“ novi je projekat TV1, odnosno serija intervjua sa poznatim i manje poznatim osobama, javnim ličnostima, ali i onima koje to nisu, zaboravljenim, a ujedno veoma dragim likovima koji su obilježili određeni period – od političara, do intelektualaca, sportista, muzičara, medicinara, kulturnjaka, humanitaraca.

„Kada smo u eter pustili najavu za Ognjenu zemlju, dobili smo mnogo upita o kakvoj se novoj seriji radi. Da li je turska, španska…Znači već smo malo zagolicali maštu. Govoreći o prostoru Balkana, mnogi ga upravo nazivaju Ognjenom zemljom. Oganj asocira na vatru. A kako kaže jedan od mojih sugovornika, vatra ne samo da uništava, vatra i pročišćava. Vjerujem da ćemo upravo malo pročistiti eter kontaminiran političkim emisijama i likovima“, kaže Blagojević.

Ekipa Ognjene zemlje putuje po BiH i zemljama regiona, u potrazi za zanimljivim pričama i sagovornicima. Do sada su snimljeni razgovori sa kompozitorom Minjom Subotom, uz kojeg su odrastale generacije širom bivše Jugoslavije, hrvatskim muzičarem Tončijem Huljićem, poznatom tetkom Zilhom iz Narodne kuhinje Stari Grad u Sarajevu, sa kojom je voditelj emisije čak kuhao grah, potom Stjepanom Mesićem, Ćirom Blaževićem, Don Antom Ledićem. Također, gledatelji TV1 putem e-maila [email protected] mogu reći koga bi voljeli vidjeti u ovom serijalu.

(Autor: Avaz)