Tyler “Ninja” Blevins se vratio na platformu Twitch na kojoj je izgradio svoje ime.

Ninja je počeo streamati na Twitchu prije deset godina te je izgradio ogromnu zajednicu, ali je u augustu 2019. godine prešao na Mixer. Iako je Microsoft popularnim streamerima dao ekskluzivne ugovore, ipak se platforma nije mogla nositi s Twitchom, Facebook Gamingom i YouTube Gamingom pa je Mixer ugašen u julu. Nakon što je postao slobodan, Ninja je uradio nekoliko streamova na Twitchu i YouTubeu dok je razmišljao o sljedećem potezu, a odluka je pala na povratak na Twitch s kojim je potpisao višegodišnji ugovor.

Ninja ima 15 miliona pratilaca na Twitchu, kao i 24 miliona pretplatnika na YouTubeu. On je bio prvi gamer koji je dobio vlastiti skin na Fortniteu, igri po kojoj je najpoznatiji, a uskoro će imati jedan i u igri Fall Guys.

Njegov povratak na Twitch je velika stvar te će vjerovatno pomoći ovoj platformi da ostane ispred rivala.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.