Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Darko Kovačević napadnut je ispred kuće u ljetovalištu Glifadi nedaleko od Atine.

Prema prvim informacijama, doskorašnjeg sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije ranili su ga nepoznati napadači iz manjeg vozila. 

Kovačević se navodno odmah bacio na zemlju, pa je pretrpio manje povrede. Upravo su mu brzi refleksi spasli život, jer napadač nije uspeo da ga pogodi. 

Vidio sam muškarca kako izlazi iz automobila i s ispruženim pištoljem mi prilazi. Instiktivno sam se bacio u desnu stranu, a onda sam čuo pucanj. Zatim je potrčao, ušao u vozilo i nestao.

Vozilo hitne pomoći je uskoro stiglo na lice mjesta i odvezlo je nekadašnjeg napadača Olimpijakosa i reprezentacije Srbije i prevezlo ga u obližnju bolnicu.  

Prema nepotvrđenim informacijama, vjerovatno je riječ o dvojici napadača, koji su nakon napada spalili vozilo ne bi li zavarali trag.  

Vozilo je pronađeno na 700 metara od mjesta napada. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Poznato je šta se desilo tokom napada na legendarnog fudbalera / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.